Over ons

PlattelandsTv is een Vlaamse themazender die volledig in het teken staat van wat leeft in het buitengebied. Land- en tuinbouw, paarden, natuurbeleving en documentaires, prachtige tuinen, jacht én visvangst. Alles wat beweegt op het platteland krijgt de aandacht die het verdient op PlattelandsTV
 

Een stukje geschiedenis

PlattelandsTv werd opgericht door Patrick Vaernewyck, voormalig CEO van het productiehuis NTV.

Alles begon in 2007 met de lancering van BoerenstebuitenTv, een programma dat zich richtte op de land- en tuinbouw. BoerenstebuitenTv werd ‘on demand’ aangeboden via het digitaal televisieplatform van Telenet. Het programma-aanbod werd al snel uitgebreid en ook paardenliefhebbers, jagers, vissers en tuinliefhebbers kregen een programmaluik. Later werden alle thema’s verenigd onder één sterk televisiemerk: PlattelandsTv.

De vier niches binnen PlattelandsTv zijn Boerenstebuiten, Jacht & Visvangst, HippoTv en Countrylife.

Dankzij  een volwaardig productie- en redactieteam, met grondige kennis van elke niche van de themazender, werd in 2014 een eigen lineair kanaal gelanceerd. Een nieuw hoofdstuk voor PlattelandsTv, dat op heel korte tijd een vaste plaats verwierf in het Vlaamse tv-landschap. De klokvaste programmatie wordt aangevuld met internationaal gerenommeerde natuurdocumentaires.

Op vandaag heeft PlattelandsTv 100% dekking in Vlaanderen en Brussel op de platformen van Telenet (kanaal 22), Proximus (kanaal 95) en Orange (kanaal 28). De zender bereikt hiermee wekelijks gemiddeld anderhalf miljoen kijkers.